Cukrářství u Lenky Borovnice (https://www.cukrarstviulenky.cz/)
Dorty
Jaký vybrat korpus?
- vanilkový
- čokoládový
- kokosový
- kakaový
- ořechový
- mrkvový
- perníkový
- red velvet
- makový – bezlepkový
Jaký vybrat krém?
- vanilkový – složení: mascarpone, smetana, vanilka
- čokoládový – složení: mascarpone, smetana, čokoláda, kakao
- kávový – složení: mascarpone, smetana, bílá čokoláda, káva
- karamelový – složení: mascarpone, smetana, domácí karamel
- ovocný – složení: mascarpone, smetana ochucená rozvarem ovoce
- ořechový – složení: mascarpone, smetana a ořechové praliné
- citronový – složení: mascarpone, smetana, citronový krém z BIO citronu (lemon curd)
- tvarohový – složení: tvaroh, smetana, vanilka
- nugátový – složení: smetana, karamel, čokoláda, med
Do určitých krémů lze přidat: čerstvé ovoce, džem, ovocné želé, kousky čokolády, ovocné pyré, povidlí... Pro dospělé lze přidat alkohol: Baileys, vaječný koňak, griotka...
Jakou vybrat povrchovou úpravu?
- velvet efekt: sametový efekt – stříkáním kakaového másla
- drip cake: stékající čokoláda po bocích
- obmazání čokoládovou ganach
- obmazání krémem
- potahovací mandlová hmota, čokoláda
- mirror glaze – lesklá poleva (zrcadlo)
- naked/semi naked cake/ : nahý nebo polonahý dort